A VERSENYRŐL

2009 szeptemberében indult terepfutó verseny sorozat Magashegyi Futóverseny néven, mely évről évre a Zemplén szívében, Sátoraljaújhelyen kerül megrendezésre.

Kezdetekben (2009-2012) csak a 4 km-es táv létezett, egyéniben és csapatban, majd a terepfutás népszerűségének köszönhetően 2013-tól új táv került bevezetésre a 10 km. 2011-től a 3,85 km-es csapatversenynek a Zamatóczky László Emlékfutás nevet adtuk, ezzel megemlékezve és tisztelgve a város kiválló atlétika edzőjére.

Sátoraljaújhelyen és vonzáskörzetében kezdett kialakulni egy komoly (futó) terepfutó közösség, akiknek a tagjai már nem elégedtek meg a 10 km-rel, így résztvevői igények figyelembe vételével 2015-től elindítottuk a 21 km-es félmaratoni távunkat is. Ezt a versenyszámot Zemplén Terep Félmaratonnak kereszteltük. 

Versenyeinket közel 200 futó látogatja mindenféle korosztályból.

A verseny megálmodója és kezdetektől a főszervezője Takács Norbert a Sátoraljaújhelyi Síiskola vezetője. A kezdeti nehézségek után egyre bővült a támogatók és a segítő szervezők (önkéntesek) köre, így mostanra kijelenthetjük, hogy egy nagyon szinvonalas, sokszínű és jó hangulatú sporteseménnyé vált rendezvényünk. 2018-tól az esemény új elnevezése: Zemplén Trail.


Újhelyi Síiskola
Hegyisport Klub
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!